Кількох поранених українських моряків могли перевезти до Москви - Бабін

Кількох поранених українських моряків могли перевезти до Москви - Бабін

Укрінформ
Українських полонених, яких Кремль визнає пораненими (а це троє з шести поранених, за версією України), імовірно доставили до Москви.

Про це уповноважений Президента України в АРК Борис Бабін розповів в ефірі каналу «UA:Перший».

«За інформацією найвищих органів влади, зокрема й Президента України, там як мінімум шестеро поранених, зокрема, є важкі поранені. Окупанти підтверджують меншу кількість поранених – це дуже сумна ситуація, коли в нас різні цифри. І, наскільки мені відомо, але це поки не повністю підтверджена інформація, тих поранених, якими їх визнають росіяни, доставили до Москви», – сказав Бабін.

За його очікуваннями, Кремль трактуватиме статус затриманих українських моряків як заручників, а не як військовополонених.

Читайте також: У Росії заявляють, що поранені українські моряки "почуваються чудово"

«Ми прекрасно розуміємо, що вони використовуватимуть наших військовополонених всупереч міжнародному праву не як військовополонених, а як заручників, висуватимуть якісь вимоги. Набір цих вимог, я думаю, ми дізнаємось. Звісно, вони відкидатимуть їхні права як військовополонених, зокрема, передбачені міжнародним гуманітарним правом», – прогнозує урядовець.

Він висловив сподівання на роботу українських державних органів, відповідальних за захист прав громадян України.

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада російські судна обстріляли українські кораблі у районі Керченської протоки. За останніми даними, шестеро українських моряків дістали поранень. Три кораблі українських ВМС захоплено російськими спецпризначенцями. Президент України Петро Порошенко заявив, що підтримує запровадження воєнного стану через напад РФ на українські кораблі у районі Керченської протоки.

У понеділок, 26 листопада, Верховна Рада збереться на позачергове засідання для розгляду питання про запровадження воєнного стану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-