Рада вшанувала хвилиною мовчання пам'ять загиблих героїв Небесної Сотні

Рада вшанувала хвилиною мовчання пам'ять загиблих героїв Небесної Сотні

Укрінформ
Верховна Рада на початку ранкового пленарного засідання в середу вшанувала героїв Небесної Сотні. 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Низький уклін і вічна слава полеглим героям Небесної Сотні та українським воїнам, які поклали життя за Незалежність України від російського агресора. Нехай їхня жертовність і безмежна любов до свого народу і Батьківщини буде для нас головною життєвою заповіддю", - сказав спікер, оголосивши хвилину мовчання. 

Водночас Парубій наголосив, що Майдан триває щоразу, коли парламент ухвалює важливі для держави рішення, пов'язані з безпекою та обороною, декомунізацією та щодо зовнішньо-політичного курсу України на ЄС і НАТО. 

"Рівно п'ять років тому розпочалась Революція Гідності. Це була відповідь українського народу на спробу тодішнього проросійського режиму Януковича повернути Україну в колоніальну залежність Росії. Я пам'ятаю той вечір 21 листопада на Майдані... Я переконаний, Майдан продовжується і в нашій роботі сьогодні тут, у Верховній Раді України, і кожного разу, коли ми зміцнюємо Збройні Сили України, коли ми приймаємо рішення про зовнішньо-політичний вибір України в НАТО і ЄС, коли ми приймаємо рішення по декомунізації, ми продовжуємо справу Майдану", - зазначив Голова ВР.

Читайте також: Сьогодні Україна відзначає День Гідності та Свободи

Водночас він наголосив, що "наші барикади просто перенесені з Інститутської та Грушевського в Широкине, в Станицю Луганську - і там зараз наші хлопці щодня захищають Україну, весь вільний світ, як ми захищали Майдан п'ять років тому".

Щороку 21 листопада згідно з Указом Президента від 13 листопада 2014 року  відзначається День Гідності і Свободи. Його встановлено на честь початку цього дня двох знаменних і доленосних подій у новітній українській історії: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-