Рада проведе меморіальні слухання пам'яті жертв Голодомору

Рада проведе меморіальні слухання пам'яті жертв Голодомору

Укрінформ
Напередодні відзначення Дня пам'яті жертв Голодомору у Верховній Раді пройдуть меморіальні слухання.

Про це на прес-конференції в Укрінформі, присвяченій відзначенню 85 роковин Голодомору 1932-33 років, сказав народний депутат, голова Комітету з питань культури і духовності Микола Княжицький.

"У рамках відзначення 85 роковин Голодомору 23 листопада о 15 годині відбудеться меморіальне засідання Верховної Ради України, на якому будуть присутні предстоятелі українських церков, будуть виступи дослідників, представників парламентів інших країн, керівники українських комітетів. Ми сподіваємся, що ці слухання  стануть справді символом того, що на державному рівні Україна пам'ятатиме про Голодомор як про одну з найбільших трагедій українського народу", - сказав Княжицький.

За його словами, очікується, що на слухання виступить патріарх Української православної церкви Філарет.

Він наголосив, що вшанування пам'яті жертв Голодомору особливо важливе в той час, коли відбувається російсько-українська війна.

Як зазначив на прес-конференції державний секретар Міністерства інформаційної політики Артем Біденко, досі актуальними лишаються зусилля не тільки по інформуванню світової спільноти про Голодомор, а й протистояти тим силам, які намагаються представити трагедію українського народу як звичайну історичну подію.

"Ми не маємо забувати, що це був геноцид українців, ми не маємо забувати ті мільйони смертей. І з допомогою художніх засобів ми хочемо цього року максимально це освітити. Ми випустили кілька брошур разом з Інститутом національної памяті українською англійською, французькою та іспанською мовами, які будуть розповсюджуватися за кордоном, використовуватися в посольствах, дипломатичних установах, на міжнародних заходах", - розповів Біденко. 

Окрім цього, МІП готує серію відеоматеріалів про Голодомор, які будуть транслюватися в інтернеті та на загальнонаціональних телеканалах, в тому числі анімаційний фільм про дівчинку, яка пережила голод. Цей ролик буде перекладено на англійську мову і також розміщено на іноземних ресурсах.

Читайте також: Акція "Запали свічку пам'яті" вже пройшла у 70 країнах

 Як повідомляв  Укрінформ, в Україні тривають меморіальні заходи з нагоди 85 роковин Голодомору 1932-33 років. Традиційно в четверту суботу листопада, яка припадає в цьому році на 24 листопада, пройде Всеукраїнська акція "Запали свічку пам'яті". Також по всій Україні пройдуть заходи з вшанування пам'яті жертв Голодомору, наукові заходи, міжнародний форум за участі керівництва України та глав інших держав, парламентські слухання щодо 85 роковин Голодомору 1932-33 років. Цього року меморіальні заходи відбуваються під гаслом "Ми памятаємо! Ми сильні!". Інформаційна кампанія має хештеги#Голодомор85,  #Holodomor85, які використовуються для дописів, що стосуються річниці трагічних подій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-