УПЦ КП спростувала російський фейк про новий календар у Помісній церкві

УПЦ КП спростувала російський фейк про новий календар у Помісній церкві

Укрінформ
Інформація російської пропаганди щодо використання нового стилю церковного календаря Помісною УПЦ  є диверсією з метою посіяти суперечки серед православних в Україні

Про це заявив прес-секретар УПЦ КП архієпископ Євстратій (Зоря) у Facebook.

"Засоби масової російської пропаганди, не вказуючи найменші докази або посилання, подають у стрічці своїх "новин" як "факт", що єдина Помісна УПЦ нібито "буде використовувати новий стиль" церковного календаря. Цілком очевидно, що це є інформаційна диверсія, яка напередодні важливих подій повинна посіяти суперечки та недовіру серед православних в Україні. Адже відомо, що ідея переходу на новий стиль має не лише прихильників, але і численних переконаних опонентів", - зазначив архієпископ Євстратій

Він додав, що у минулому низка прикладів адміністративного впровадження нового стилю призводила до розділення в церквах, навіть до розколів, що тривають десятиліттями. 

"Тому цілком офіційно хочу повідомити, що питання переходу на новий календар не порушується і не розглядається в процесі об'єднання і в зв'язку з наданням Томосу. Кожна автокефальна Церква самостійно вирішує календарне питання і жодних розпоряджень або вимог про це у Томосах, які надавалися Вселенським Патріархатом у ХХ ст., не встановлювалося", - наголосив Зоря.

Читайте також: Глава Фінляндської церкви підтримав автокефалію УПЦ - Клімкін

Він підкреслив, що поширення інформації про нібито впровадження в зв'язку з наданням Томосу "нового стилю" - "є лише інформаційною провокацією з московським корінням".

Крім того, прес-секретар УПЦ КП нагадав, що минулого року законом України від 25 грудня було визнано святковим днем, і всі, хто бажає святкувати в цей день згідно зі своїми переконаннями, мають можливість робити це і зараз, питання Томосу і автокефалії з цим ніяк не пов'язані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-