Глава Фінляндської церкви підтримав автокефалію УПЦ - Клімкін

Глава Фінляндської церкви підтримав автокефалію УПЦ - Клімкін

Укрінформ
Предстоятель Фінляндської православної церкви архієпископ Лев переконаний, що отримання автокефалії УПЦ допоможе привести Україну до європейської родини.

Про це написав у Фейсбуці міністр закордонних справ Павло Клімкін за результатами зустрічі української делегації на чолі з Президентом Петром Порошенком із Главою Фінляндської православної церкви у Гельсінкі.

“На зустрічі з нами він (архієпископ Лев) сказав: “Під час війни дуже пришвидшується тяжіння до самоідентичності, і цей процес, зокрема, через автокефалію, приведе Україну до європейської родини”, - зазначив Клімкін.

Водночас міністр підкреслив, що нині українці не просять у долі подарунків і йдеться не просто про отримання того, що належить нам "за правом “й земним, й небесним”, а  про відновлення історичної справедливості і духовну єдність нації.

Читайте також: Порошенко обговорив з главою Фінляндської православної церкви Томос для УПЦ

Як повідомлялося, Президент України Петро Порошенко 7-8 листопада перебуває з робочим візитом у Фінляндській Республіці. У рамках візиту глава держави зустрівся з предстоятелем Фінляндської православної церкви архієпископом Левом.

11 жовтня синод Вселенського патріархату ухвалив рішення надати Томос про автокефалію православній церкві в Україні. Тепер у Києві має бути скликано собор за участю архієреїв УПЦ КП, УАПЦ, а також УПЦ МП, які звернулися до Вселенського патріарха з проханням про Томос. Собор здійснить церковне об’єднання, утворивши єдину помісну УПЦ, і обере її предстоятеля. Після цього відбудеться отримання предстоятелем єдиної помісної автокефальної УПЦ Томоса як документа (грамоти).

Фото: Павло Клімкін, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-