Глава ДМСУ Києва “забула” у декларації про майно на 8,5 мільйона

Глава ДМСУ Києва “забула” у декларації про майно на 8,5 мільйона

Укрінформ
НАЗК повідомила НАБУ та Нацполіцію про ознаки правопорушення в деклараціях посадовців - начальника ГУ ДМСУ в Києві Тетяни Біляк та начальника спорткомплексу аварійно-рятувального загону спецпризначення ДСНС України в Харківській області Тетяни Ткалич.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"Встановлено, що Біляк Тетяна Василівна, начальник Головного управління Державної міграційної служби України в місті Києві, у декларації за 2015 рік не зазначила об'єкти декларування, що належать на праві власності членам сім'ї: квартиру чоловіка, земельну ділянку, що належить сину, а також дохід чоловіка та сина у вигляді спадщини. Загалом встановлено недостовірні відомості у декларації посадовця на суму 8 660 627 гривень. У деклараціях за 2016 та 2017 роки посадовець також не вказала відповідну земельну ділянку сина, а також не зазначила 2 земельні ділянки, що належать дочці", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відповідні обгрунтовані висновки направлені до Національного антикорупційного бюро.

"Ткалич Тетяна Михайлівна, начальник спортивного комплексу аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України в Харківській області, подаючи декларацію за 2016 рік, не вказала вартість квартири, що належить їй на праві власності, та не задекларувала фінансові зобов'язання перед банком. Загалом відомості, вказані посадовцем в декларації, відрізняються від достовірних на суму 535 332 гривень. Відповідний обгрунтований висновок передано до Національної поліції", - зауважили у відомості.

Читайте також: "Забуті" коштовності: суд у Харкові залишив главу РДА під домашнім арештом

У НАЗК нагадали, що відповідальність за декларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб передбачена статтею 366-1 Кримінального кодексу України (Декларування недостовірної інформації). Стаття передбачає штраф від двох тисяч п'ятисот до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста п'ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавленням волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Національне агентство також зазначає, що затвердження обрунтованого висновку та направлення його до спеціально уповноваженого суб'єкта у сфері протидії корупції не означає визнання особи винною у вчиненні правопорушення, а є підставою для здійснення досудового розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-