Уряд виділив 16,6 мільйона на іспити для медиків

Уряд виділив 16,6 мільйона на іспити для медиків

Укрінформ
Уряд передбачив у проекті державного бюджету на 2019 рік понад 16,6 млн грн на проведення Єдиного державного кваліфікаційного іспиту для студентів медичних вишів.

Про це у Facebook повідомило Міністерство охорони здоров'я.

"У проекті держбюджету закладено 16 683 770 грн на проведення першої частини Єдиного державного кваліфікаційного іспиту (ЄДКІ). Запровадження іспиту є частиною реформи медичної освіти. ЄДКІ складається з 4 елементів: іспит КРОК, тест з англійської, міжнародний тест з основ медицини (IFOM) та іспит з практичних навичок ОСК(П)І. ...Гроші з держбюджету підуть на розробку першого етапу ЄДКІ, а саме: питань для тесту КРОК, проведення іспиту з англійської мови та закупівлю міжнародного іспиту з основ медицини IFOM. Іспит з практичних навичок ОСК(П)І студенти-медики складатимуть на 6-му курсі і за їхнє проведення відповідають університети", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Єдиний державний кваліфікаційний іспит буде проходити у два етапи: перший етап - на третьому курсі, другий в залежності від спеціальності — на п'ятому або шостому курсах.

Читайте також: МОЗ: 90% українських студентів-медиків зізналися, що списують на іспитах

В МОЗ наголосили, що ЄДКІ як освітній стандарт встановлює високу планку і для студентів, і для університетів.

Як повідомляв Укрінформ, 14 вересня 2018 року уряд представив проект Державного бюджету на 2019 рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-