Із Баварії вислали в Україну 11 шукачів притулку

Із Баварії вислали в Україну 11 шукачів притулку

Укрінформ
Баварська влада в рамках угоди про реадмісію між Україною та ФРН відправила на батьківщину чергову партію громадян України, яким відмовлено у наданні притулку.

Про це Укрінформу повідомили в Генеральному консульстві України в Мюнхені.

"Із 32 осіб з узгодженого списку депортовано 11", - зазначили у диппредставництві.

Решта 21 українців у призначений час і місце не з'явилися.

Депортуються особи, особу яких встановлено українською стороною і отримано підтвердження, що їх на батьківщині приймуть. У разі, якщо така людина заявляє про відсутність ідентифікаційних документів, їй видається довідка на повернення. Серед останньої групи висланих було кілька таких випадків.

Для відправки групи в понеділок був зафрахтований літак, який здійснив рейс Мюнхен-Київ.

Читайте також: Клімкін скептично ставиться до ідеї створити міністерство для заробітчан

Слід зазначити, що це другий орендований баварським відомством з питань надання притулку та повернення на батьківщину літак із серпня цього року. Раніше осіб, які не мають шансів отримати політичний притулок у ФРН, відправляли рейсовими літаками, як правило МАУ, також за рахунок німецької сторони. Причому, були й набагато численніші групи депортованих.

Загалом, за оцінками Генконсульства, після піку випадків депортації, який припав на літо 2016-2017 рр., кількість висланих в Україну її громадян скоротилася приблизно на третину.

Що стосується географії тих, хто намагається отримати притулок у ФРН, то Донбас на даний час є "середньостатистичним регіоном" у цьому плані. Багато людей приїжджають із Закарпаття, Тернопільської, Кіровоградської областей; чимало серед мігрантів представників вірменської діаспори в Україні. Німецька влада не бачать серйозних підстав для надання цим мігрантам статусу політичного біженця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-