Клімкін скептично ставиться до ідеї створити міністерство для заробітчан

Клімкін скептично ставиться до ідеї створити міністерство для заробітчан

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін має застереження щодо ініціативи створення відомства з питань трудової міграції.

Про це він повідомив у Facebook

"Новий орган з питань трудових мігрантів, про який зараз так багато говорять, - що він може реально змінити? Ускладнити взаємодію з органами та міністерствами інших країн, забюрократизувати природний процес? Хіба цього ми хочемо? Я не проти створення окремої установи, але давайте спершу визначимось, що ми від неї очікуємо і для кого вона, які ресурси вона має координувати. А головне – що може і має зробити держава, а що краще вдасться зусиллями громадянського суспільства та бізнес-сектору", - написав Клімкін.

За його словами, потрібно вирішити, що саме держава може і має створити, що саме варто підтримати: страхування, школи, збереження національної ідентичності.

Читайте також: Влада вже має план, як працювати з угорською нацменшиною — Клімкін

При цьому Клімкін наголосив, що робота відомства з питань трудових мігрантів, у разі його створення, не повинна зводитися до простого консульського обслуговування та законного захисту прав українських громадян - того, що завжди робило і робить МЗС. "Це, так би мовити, "обов'язкова програма". Але наші трудові мігранти, наші закордонні українці, наша діаспора – це активна творча сила, це наш національний ресурс, це те, чим ми не маємо права нехтувати", - зазначив Клімкін і закликав до дискусії з цього питання.

Як повідомлялося, політики та українці-заробітчани неодноразово закликали уряд України створити в системі виконавчої влади окремий підрозділ або відомство для впровадження державної політики щодо трудової міграції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-