Адвокати хочуть, аби Вишинського обстежили у лікарні

Адвокати хочуть, аби Вишинського обстежили у лікарні

Укрінформ
Адвокати керівника "РИА Новости-Украина" Кирила Вишинського, підозрюваного у держзраді, підніматимуть питання щодо обстеження їхнього підзахисного в Херсонській обласній клінічній лікарні.

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу заявив у вівторок один з адвокатів Кирила Вишинського Ігор Мокін.

"У будь-якому випадку, людина (Кирило Вишинський - ред.) утримується практично 6 місяців в СІЗО, і йому, звісно, необхідне медичне обстеження. Будемо зараз піднімати це питання", - сказав Мокін.

За словами адвоката, таке медобстеження "хотілось би провести не в умовах СІЗО, а стаціонарно в лікарні, щоб його вивезли в обласну лікарню".

На його думку, обстеження Вишинського в обласній клінічній лікарні є цілком можливим.

Як повідомляв Укрінформ, 2 жовтня 2018 року в Апеляційному суді Херсонської області мали розглядати апеляційну скаргу у справі підозрюваного у держзраді керівника "РИА Новости-Украина" Кирила Вишинського. Проте це судове засідання не відбулося, його перенесли на поки що невизначений термін. На яку конкретно дату його призначать, буде офіційно повідомлено пізніше. У суді пояснили, що причиною перенесення даного судового засідання є те, що Апеляційний суд Херсонської області наразі перебуває в стадії ліквідації.

Апеляцію подавали адвокати Вишинського, щоб звільнити його з-під варти.

15 травня 2018 року прокуратура АР Крим спільно з СБУ у рамках кримінального провадження за фактами розв'язання Російською Федерацією агресивної війни в інформаційній сфері в Україні і державної зради провела обшуки в редакції порталу "РИА Новости Украина", а також за адресами проживання осіб, які організовували і забезпечували його діяльність.

Читайте також: Апеляцію у справі Вишинського перенесли на невизначений термін

За результатами слідчих дій отримано докази того, що інформація, розміщена на інтернет-ресурсі "РИА Новости Украина", містить заклики, направлені на шкоду суверенітету, територіальній цілісності і недоторканності України, державній і інформаційній безпеці. Керівнику порталу "РИА Новости Украина" Кирилу Вишинському було оголошено про підозру в держзраді і він був затриманий.

16 травня Вишинського етапували з Києва в Херсон, де знаходиться офіс української прокуратури АР Крим, яка веде його справу. Термін арешту Вишинського було продовжено до 13 вересня. Пізніше арешт Вишинського продовжили до 4 листопада.

Фото: РИА Новости

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-