Апеляцію у справі Вишинського перенесли на невизначений термін

Апеляцію у справі Вишинського перенесли на невизначений термін

Укрінформ
Розгляд апеляційної скарги у справі підозрюваного у держзраді керівника "РИА Новости-Украина" Кирила Вишинського, призначений на 2 жовтня, перенесено на невизначений термін.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у вівторок в Апеляційному суді Херсонської області.

"Судове засідання у справі Кирила Вишинського сьогодні не відбудеться. Його перенесли на поки що не визначений термін. На яку дату його буде призначено, буде офіційно повідомлено пізніше", - сказали в суді.

Там пояснили, що причиною перенесення судового засідання є те, що Апеляційний суд Херсонської області наразі перебуває в стадії ліквідації.

Попереднє засідання, призначене на 26 вересня, не відбуло через те, що Вишинський не був доправлений до суду, нібито, з технічних причин.

Апеляційну скаргу подав захист Вишинського на обраний йому запобіжний захід.

Читайте також: Вишинського не привезли до суду - розгляд апеляції перенесли

Як відомо, 15 травня 2018 року прокуратура АР Крим спільно з СБУ у рамках кримінального провадження за фактами розв'язання Російською Федерацією агресивної війни в інформаційній сфері в Україні і державної зради провела обшуки в редакції порталу "РИА Новости Украина", а також за адресами проживання осіб, які організовували і забезпечували його діяльність.

За результатами слідчих дій отримано докази того, що інформація, розміщена на інтернет-ресурсі "РИА Новости Украина", містить заклики, направлені на шкоду суверенітету, територіальній цілісності і недоторканності України, державній і інформаційній безпеці. Керівнику порталу "РИА Новости Украина" Кирилу Вишинському було оголошено про підозру в держзраді і він був затриманий.

16 травня Вишинського етапували з Києва в Херсон, де знаходиться офіс української прокуратури АРК, яка веде його справу. Термін арешту Вишинського було продовжено до 13 вересня. Пізніше арешт Вишинського продовжили до 4 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-