НАЗК прозвітувало про виконання рекомендацій від Антикорупційної мережі ОЕСР

НАЗК прозвітувало про виконання рекомендацій від Антикорупційної мережі ОЕСР

Укрінформ
НАЗК презентувало звіт про виконання рекомендацій, наданих за результатами 4-го раунду моніторингу України в рамках Стамбульського плану дій боротьби проти корупції від Антикорупційної мережі ОЕСР.

Про це під час прес-конференції заявив Національний координатор з питань реалізації Стамбульського плану дій боротьби проти корупції, член НАЗК Олександр Серьогін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Рекомендації стосувались взагалі побудови системи запобігання корупції, боротьби з корупцією, державної служби та державних закупівель, судової реформи, створення і координації відповідних органів, відповідальних за боротьбу і протидію корупції. З цих 26 рекомендацій 18 було виконано, 15 з яких відповідно до методики було виконано "з прогресом", а три рекомендації відмічено як "надзвичайний прогрес", - зазначив він.

В свою чергу директор з боротьби з корупцією та менеджер проектів Антикорупційної мережі ОЕСР Тетяна Хаванська зауважила, що секторальний звіт щодо держпідприємств, передусім, стосується корпоративного управління.

"Ми намагались проаналізувати, чому так багато корупції на державних підприємствах. Рекомендації також стосуються питання приватизації, адже це в Україні також велика проблема, а кількість держпідприємств в країні величезна", - зазначила вона.

Читайте також: Порушення у звітах партій: у НАЗК розповіли подробиці

Хаванська додала, що у звіт увійшли тематичні дослідження чотирьох державних підприємств - НАК "Нафтогаз України", "Укренерго", "Турботатом" та "Хмельницькобленерго".

Звіт про виконання рекомендацій, наданих за результатами 4-го раунду моніторингу України та затверджених Антикорупційною мережею ОЕСР у вересні 2017 року, містить оцінку досягнутого Україною прогресу у сфері запобігання та боротьби проти корупції.

Антикорупційна мережа для країн Східної Європи і Центральної Азії є однією із зовнішніх програм ОЕСР, яка спрямована на просування високих стандартів боротьби з корупцією в її країнах-учасницях. Україна є учасницею однієї із субрегіональних ініціатив Антикорупційної мережі – Стамбульського плану дій боротьби проти корупції з 2003 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-