Порушення у звітах партій: у НАЗК розповіли подробиці

Порушення у звітах партій: у НАЗК розповіли подробиці

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції виявило у 18 з 29 звітах політичних партій адміністративні правопорушення.

Відповідні рішення було прийнято на засіданні НАЗК за результатами аналізу звітів партій за ІІ квартал 2018 року, повідомили в прес-службі агентства.

"Рішення про затвердження 29 висновків про результати аналізу звітів політичних партій про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за ІІ квартал 2018 року прийняте на засіданні Національного агентства... Вісімнадцять висновків містять інформацію про виявлені факти адміністративних правопорушень", - йдеться у повідомленні.

За інформацією НАЗК, порушення, зокрема, стосуються порядку або строків подання звітів партій та встановленого порядку надання або отримання внеску на підтримку політичної партії, за що передбачена адміністративна відповідальність.

Читайте також: Нова система НАЗК маркуватиме е-декларації за "рейтингом ризику"

Правопорушення зафіксовані у звітах таких політичних сил як «Республіканська партія України», «Партія «Національно-демократичне об'єднання «Україна», «ВО «Жінки за майбутнє», «Громадський рух Миколи Томенка «Рідна країна», «Нові обличчя», «Відродження», «Громадсько-політичний рух Валентина Наливайченка «Справедливість», «Україна завтра», «Партія пенсіонерів України», «Могутня Україна», «Народний рух України», «Партія порядних громадян», «Українська православна асамблея», «Партія ветеранів Афганістану», «Опозиційний блок», «Народний фронт», «ВО «Свобода», «Українське об'єднання патріотів - УКРОП».

Всього за ІІ квартал цього року до НАЗК надійшли 274 звіти політичних партій. Рішеннями Національного агентства раніше вже були затверджені 218 висновків щодо них.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-