Нова система НАЗК маркуватиме е-декларації за

Нова система НАЗК маркуватиме е-декларації за "рейтингом ризику"

Укрінформ
НАЗК запустило в експлуатацію систему логічного та арифметичного контролю декларацій Єдиного держреєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Відповідне рішення ухвалено на позачерговому засіданні НАЗК у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ставлю на голосування проект рішення Національного агентства з питань запобігання корупції про прийняття в постійну промислову експлуатацію інформаційно-комунікаційної системи проведення логічного і арифметичного контролю декларацій", - оголосив під час засідання голова НАЗК Олександр Мангул.

Члени НАЗК одноголосно підтримали проект рішення.

Як зазначив Мангул, "рішення дозволить робити перевірки декларацій більш ефективно".

Водночас присутній на засіданні директор програми розвитку ООН в Україні Янтомас Хімстра зазначив, що "наступні кілька років покажуть, як це рішення та робота вплинуть на діяльність всієї країни".

"Деякі люди очікують, що станеться якесь диво за ніч. Але я сам бачу довготривалу перспективу: крок за кроком, поступово, але впевнено, ми зможемо приборкати корупцію та робити свою справу на шляху розвитку бізнесу", - сказав Хімстра.

Водночас у прес-службі НАЗК інформують, що впровадження Системи є результатом командної співпраці НАЗК, іноземних партнерів Програми розвитку ООН в Україні, низки державних органів - держателів реєстрів, ДП "Українські спеціальні системи", Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації та фахівців приватних компаній - ТОВ "Finport Technologies Inc." та АТ "Інститут інформаційних технологій".

Система, здійснюючи логічний та арифметичний контроль, відповідно до затверджених правил, буде присвоювати кожній декларації показник рейтингу ризику. Такий показник відображатиме ступінь невідповідності відомостей у декларації та наявні в ній ризики, залежно від яких Система визначатиме доцільність та обгрунтованість проведення повної перевірки конкретної декларації.

Читайте також: НАЗК просить повідомляти про дзвінки щодо е-декларацій від їх імені

У НАЗК наголошують, що запуск автоматизованого обміну інформацією з реєстрами Міністерства юстиції, в яких міститься велика кількість критично важливих відомостей, необхідних для перевірки декларацій, "стане можливим після прийняття Верховною Радою законопроекту № 7276 "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення належного доступу Національного агентства до інформації, необхідної для реалізації його повноважень", який зареєстровано у Верховній Раді ще в листопаді 2017 року".

Фото: nazk.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-