Фігурант

Фігурант "справи рюкзаків" Литвин сплатив у бюджет понад 5 мільйонів

Укрінформ
Підприємець Володимир Литвин, який визнав себе винним у так званій справі рюкзаків, сплатив у держбюджет визначену судом компенсацію збитків.

Цю інформацію ЗМІ Укрінформу підтвердив адвокат Литвина Олексій Кучер.

"Я можу це підтвердити. Наскільки мені відомо (ці кошти — ред.), учора було сплачено", - сказав Кучер.

За його словами, вказані кошти виплачені були за завдані збитки і судові витрати.

Як повідомлялося, НАБУ 31 жовтня 2017 року затримало сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова - Олександра, екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря та підприємця Володимира Литвина в рамках розслідування справи про розтрату 14 млн грн під час закупівлі рюкзаків для Нацгвардії.

У липні 2018 року прокурор САП Василь Кричун закрив провадження у справі щодо двох фігурантів - Авакова та Чеботаря - через начебто відсутність "прямих достатніх доказів". Підозрюваним залишився третій фігурант - Литвин.

НАБУ подало скаргу до САП на це рішення, нагадавши, що в квітні прокурори САП визнали достатніми докази вини всіх трьох фігурантів справи і відкрили матеріали провадження сторонам захисту для ознайомлення.

20 серпня Центр протидії корупції, який був заявником у справі, повідомив, що оскаржив рішення про закриття кримінального провадження у "справі рюкзаків" щодо Олександра Авакова та Сергія Чеботаря.

30 серпня керівник САП Назар Холодницький визнав законною скаргу НАБУ на постанову прокурора про закриття цієї справи.

Читайте також: Фігурант "справи рюкзаків" Литвин уклав угоду зі слідством

Солом'янський райсуд Києва повернув Центру протидії корупції їхню скаргу на закриття "справи рюкзаків" у частині стосовно Авакова і Чеботаря. ЦПК подав апеляційну скаргу на це рішення суду.

11 вересня Червонозаводський райсуд Харкова утвердив угоду про визнання вини з фігурантом так званої "справи рюкзаків" Володимиром Литвином. Згідно з угодою, Литвину призначили покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з іспитовим терміном два роки. Також Литвин мав сплатити 4 мільйони 855 тисяч гривень збитків і компенсувати понад 368 тисяч гривень судових витрат.

Фото: Фейсбук Литвина

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-