"Відкритий простір": Кабмін та активісти спілкуються в новому форматі

Укрінформ
Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну організував "відкритий простір", де представники органів виконавчої влади та організацій громадянського суспільства обговорюють, як зробити співпрацю результативною.

Про це інформує Урядовий портал. 

"Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну #Депком спільно з Open Space Cooperative та офісом Координатора проектів ОБСЄ в України у міжнародний день демократії організував "Відкритий простір: Як зробити більш результативною співпрацю між органами виконавчої влади та громадськістю в процесі прийняття рішень?", - йдеться у повідомленні.

Захід відбувається в рамках ІІ Національного форуму фахівців органів виконавчої влади з питань комунікацій з громадськістю, що розпочався 14 вересня.

На Урядовому порталі зазначається, що формат "відкритого простору" застосований для того, щоб усі присутні представники органів виконавчої влади та організацій громадянського суспільства отримали рівні можливості для представлення свого досвіду та ідей, а також взяли активну участь у виробленні спільних рекомендацій і для влади, і для громадського сектору.

Читайте також: У Будинку Уряду ділилися секретами співпраці між журналістами та прес-службами

Учасники "відкритого простору" самостійно обрали теми для обговорення, які опрацьовуватимуться під час дискусійних сесій, а саме: як удосконалити інструмент громадських рад, забезпечити кожному можливість впливати на прийняття рішень, як зробити взаємодію з громадськістю пріоритетом для органу виконавчої влади, як подолати емоційне протистояння між держслужбовцями та громадськістю, як використовувати соцмережі для комунікацій з громадськими активістами, як працювати з "псевдоекспертами", як підвищити компетентність громадськості тощо.

Пізніше, як повідомляє Урядовий портал, напрацьовані пропозиції щодо удосконалення співпраці між органами виконавчої влади та організаціями громадянського суспільства стануть основою для вироблення проектів або ініціатив, як конкретних результатів "відкритого простору".

Сьогодні, 15 вересня, - Міжнародний день демократії, що відзначається відповідно до рішення Генеральної асамблеї ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-