Чверть росіян виступила за обмін ув’язненими з Україною

Чверть росіян виступила за обмін ув’язненими з Україною

Опитування
Укрінформ
Майже кожен четвертий росіянин - 24% - виступає за обмін між Росією і Україною утримуваних у в’язницях громадян.

Про це свідчать дані опитування "Левада-центру".

Майже половина росіян – 49% - не знають про голодування українського політв'язня Олега Сенцова і його вимогу звільнити українських в'язнів Кремля. За обмін всіх на всіх виступають 24%; за те, щоб помилувати тільки Сенцова – 4%. І ще 17% проти всяких обмінів і помилувань.

З тих, хто про ситуацію з Сенцовим і українськими політв'язнями обізнані, більше половини - 58% - за те, щоб обміняти всіх ув’язнених, 8% - щоб помилувати тільки Сенцова. І 38% проти обмінів і помилувань.

Водночас в Москві прихильників обміну 34%; виступають за помилування Сенцова – 10%. І 14% за те, щоб не було ніяких обмінів і помилувань. Не знають про всю цю ситуацію в Москві 37% опитаних.

Читайте також: На московського депутата поскаржилися у Слідком за статтю про Сенцова

Як повідомлялося, український режисер з Криму Олег Сенцов, незаконно засуджений в РФ до 20 років колонії, 14 травня 2018 року оголосив голодування, вимагаючи звільнення всіх українців - політв'язнів Кремля.

22 червня матір політв'язня Людмила Сенцова направила на ім'я президент РФ прохання про помилування свого сина. З Кремля прийшла відповідь, що Сенцов має сам подати відповідне клопотання.

Проте, як повідомив адвокат українця Дмитро Дінзе, режисер категорично відмовляється писати будь-які прохання.

8 серпня його сестра Наталія Каплан повідомила, що стан здоров'я Сенцова катастрофічний.

В цілому в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ хочуть засудити до 12 років колонії суворого режиму за "шпигунство".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-