На московського депутата поскаржилися у Слідком за статтю про Сенцова

На московського депутата поскаржилися у Слідком за статтю про Сенцова

Укрінформ
На муніципального депутата Басманного району Москви Віктора Котова поскаржилися в Слідчий комітет через статті про українського режисера Олега Сенцове, яку він написав для газети "Наша Якиманка".

Про це пише "Радіо Свобода".

До слідчих звернувся Дмитро Захаров, сам є муніципальним депутатом. З його слів, у статті Олег Сенцов названий невинним, а справа проти нього – сфабрикованими. Захаров вважає, що таким чином автор "виправдовує тероризм". Він також попросив Слідчий комітет перевірити Котова на "зв'язки зі спецслужбами України".

У розмові з "Новою газетою" Віктор Котов, який є також координатором московського відділення "Відкритої Росії", повідомив, що на допит його поки не викликали. Він також розповів, що Захаров давно відомий місцевим незалежним депутатам: ще на стадії передвиборної кампанії він почав писати на них скарги по різних приводів.

Читайте також: Москалькова стверджує, що загрози життю Сенцова немає

Український режисер Олег Сенцов засуджений в Росії на 20 років за звинуваченням у підготовці терактів в окупованому Криму. Своєї провини він не визнає. 14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити з російських в'язниць всіх українських політв'язнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-