ЄСПЛ зобов’язав Москву повідомити про стан чотирьох українських політв’язнів

ЄСПЛ зобов’язав Москву повідомити про стан чотирьох українських політв’язнів

Укрінформ
Європейський суд з прав людини зобов’язав уряд Росії до 5 вересня надати інформацію щодо стану здоров’я українських політв’язнів Станіслава Клиха, Володимира Балуха, Еміра-Усейна Куку і Сергія Литвинова.

Про це повідомив міністр юстиції України Павло Петренко.

"Європейський суд з прав людини дуже швидко відреагував на запит від уряду України щодо стану здоров‘я українських політв‘язнів: Станіслава Клиха, Володимира Балуха, Еміра-Усейна Куку та Сергія Литвинова. Рішення ЄСПЛ: РФ має до 5 вересня надати інформацію щодо стану здоров’я цих політв’язнів, яке медичне обслуговування ним надавалось та чи надається таке обслуговування зараз", - написав він.

Петренко додав, що згідно з ухвалою ЄСПЛ Росія має надавати інформацію щодо політичних в’язнів, в доступі до яких вона з вигаданих причин відмовляла українським консулам, уповноваженій ВР з прав людини Людмилі Денісовій та іншим представникам Української держави та активістам.

Читайте також: Держсекретар США поговорив з Лавровим про Сенцова

Про те, що Україна подала нову міждержавну заяву до Європейського суду з прав людини щодо українських політв’язнів Кремля, повідомив 10 серпня заступник міністра юстиції України - уповноважений з питань Європейського суду з прав людини у Мін'юсті Іван Ліщина.

Загалом у Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-