Держсекретар США поговорив з Лавровим про Сенцова

Держсекретар США поговорив з Лавровим про Сенцова

Укрінформ
Державний секретар США Майк Помпео обговорив телефоном з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим ситуацію відносно українського бранця Кремля Олега Сенцова, який голодує вже понад 100 днів.

Як відзначають у російському МЗС, телефонна розмова відбулася за ініціативи американської сторони. 

"Помпео порушив питання про О. Сенцова, який відбуває покарання за обвинуваченням в участі у терористичній діяльності, на що йому  дали відповідні роз'яснення", - заявили у російському відомстві.

Інші подробиці не повідомляються.

Водночас відзначається, що Лавров закликав звільнити росіянку Марію Бутіну, затриману в США за звинуваченням у незаконному лобіюванні інтересів Москви, а також "привернув увагу" до ситуації з іншими росіянами, які опинилися в американських в'язницях.

Читайте також: Латвія вимагає від РФ негайно звільнити Сенцова

Як повідомлялося, український режисер з Криму Олег Сенцов, незаконно засуджений у РФ до 20 років колонії, 14 травня 2018 року оголосив голодування, вимагаючи звільнення усіх українців-політв'язнів Кремля. 

8 серпня його сестра Наталя Каплан повідомила, що стан здоров'я Сенцова катастрофічний.

Загалом у Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого у РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-