Нацрада оштрафувала маріупольського провайдера за трансляцію ПутінТБ

Нацрада оштрафувала маріупольського провайдера за трансляцію ПутінТБ

Укрінформ
Нацрада призначила маріупольському провайдеру програмної послуги ТОВ «ТВП «Формат» за ретрансляцію російських каналів дві санкції - попередження і штраф у розмірі 46 тисяч гривень.

Про це член Нацради Сергій Костинський повідомив у Facebook.

"За результатами позапланової перевірки Національна рада призначила маріупольському провайдеру програмної послуги ТОВ «ТВП «Формат» (кабельна мережа) дві санкції - попередження і штраф у розмірі 46 тис. грн”, - зазначив Костинський.

За його словами, провайдер не ретранслював 5 програм UA: Суспільне мовлення - UA:Культура, UA:Крим, що входять в універсальну програмну послугу. Натомість ретранслювалися іноземні програми, які не були затверджені до ретрансляції в Україні рішенням Національної ради: «В гостях у сказки», «Кинохит», «Кинопремьера».

“Ретранслювалися російські телеканали, які Національна рада обмежила до ретрансляції в Україні через порушення норм Європейської конвенції про транскордонне телебачення і національного законодавства: «Карусель», «Travel and Adventure»”, - додав Костинський.

Читайте також: Нацрада дозволила десятьом телерадіокомпаніям продовжити мовлення на Донбасі

Він зазначив, що це порушення стало підставою для застосування санкції «стягнення штрафу» у розмірі 25% від суми ліцензійного збору, тобто 46 025,00 грн.

Через певний проміжок часу Нацрада здійснить додатковий моніторинг провайдера.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-