Які персоналії українці хочуть бачити в політиці

Які персоналії українці хочуть бачити в політиці

Дослідження
Укрінформ
Більшість українців вважає, що Україні потрібні нові політичні лідери.

Це засвідчили результати дослідження Фонду "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва" та соціологічної служби Центру Разумкова, презентованого під час круглого столу в Укрінформі.

Згідно з дослідженням, вбачають потребу в нових лідерах 62,1% опитаних, 26,9% вважають, що на сьогодні цілком достатньо тих, що вже є, 11% - не змогли відповісти.

Водночас 33,5% опитаних вважають, що такі нові лідери можуть з'явитися з нових політичних сил, 29,7% - з уже існуючих партій, в яких ці нові обличчя були не на перших ролях, 28,1% - з організацій громадянського суспільства, 25,8% українців вважають, що вони можуть з'явитися з кола вчителів, науковців тощо.

Читайте також: КВУ нарахував у БПП та “Народного фронту” 159 голосів для ухвалення законів

Окрім того, 16,8% бачать нових лідерів серед учасників АТО на Донбасі, 15,3% - серед волонтерів, 9,2% - з малого та середнього бізнесу тощо.

Також 75,1% опитаних позитивно ставляться до того, що окремі громадські активісти стають політиками, бо вважають, що таким чином може відбутися якісне оновлення політики, а також через те, що таким чином можна реально впливати на ситуацію в країні.

Негативно ж до цього ставляться 26,2%, пояснюючи це тим, що, на їх думку, громадською діяльністю можна принести більше користі суспільству, а також тим, що без потужних фінансів і корупційних зв'язків вони не можуть стати впливовими політиками.

Загальнонаціональне опитування населення України було проведене з 19 по 25 травня Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова. Усього було опитано 2019 респондентів за вибіркою, яка репрезентує доросле населення України (за винятком окупованих територій Криму та окремих територій у Донецькій та Луганській областях). Похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-