КВУ нарахував у БПП та “Народного фронту” 159 голосів для ухвалення законів

КВУ нарахував у БПП та “Народного фронту” 159 голосів для ухвалення законів

Укрінформ
Комітет виборців констатує, що за час восьмої сесії за ухвалення законів у Раді голосувало в середньому лише 159 депутатів коаліційних фракцій «Блок Петра Порошенка» та «Народного фронту».

Про це йдеться в повідомленні КВУ на Facebook.

«Для ухвалення закону потрібно як мінімум 226 голосів. Де-юре в БПП та НФ 217 депутатів, однак де-факто за закони голосує лише 159 із них. Решту голосів віддають, в першу чергу, позафракційні депутати, а також фракції «старої коаліції» - Радикальна партія Олега Ляшка та «Самопоміч», - наголошують експерти.

В середньому, зазначає КВУ, «за» один ухвалений закон голосували 25 позафракційних депутатів, 17 депутатів «Самопомочі» і 15 депутатів Радикальної партії Олега Ляшка.

Читайте також: ОПОРА назвала найбільш дисципліновані фракції Ради

«Натомість так звані олігархічні групи і фракції («Відродження», «Воля Народу», «Опозиційний блок»), як правило, за закони здебільшого не голосують», - зазначив голова КВУ Олексій Кошель.

Разом із цим, організація підкреслює, що БПП та «Народний Фронт» самостійно не ухвалили жодного закону за час роботи восьмої сесії Верховної Ради (лютий-липень).

За даними КВУ, загалом за сесію було ухвалено 46 законів без ратифікацій. В середньому за них голосували 245 народних депутатів, із яких лише 159 були членами БПП та НФ.

Як повідомлялося, 13 липня Рада закрила свою восьму сесію, наступна розпочнеться 4 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-