Британські військові підготували вже понад 11 тисяч українських воїнів

Британські військові підготували вже понад 11 тисяч українських воїнів

Фото
Укрінформ
Навчання у рамках британської тренувальної місії Orbital пройшли, починаючи з 2015 року, вже понад 11 тисяч українських військовослужбовців.

Про це повідомляється на сторінці у Facebook Посольства Великої Британії в Україні.

“З початку програми понад 11 тисяч українських військових пройшли навчання у рамках тренувальної місії Orbital, яка розпочалася в лютому 2015 року у відповідь на прохання української сторони щодо навчання та обміну досвідом з військовослужбовцями ЗСУ”, -  йдеться у повідомленні.

Читайте також: Британія вимагає від РФ негайно звільнити українських політв'язнів

Зазначається, що місія має оборонний характер, проводиться далеко від зони конфлікту в східній Україні та включає в себе курси з невідкладної медичної допомоги, логістики, оцінки місцевості та загальних піхотних навичок.

Також британська дипмісія опублікувала фото з тренувальної бази з-під Львова, де проходять підготовку та підвищують свою кваліфікацію тактичні розвідники, які згодом стануть інструкторами і проводитимуть цю підготовку у своїх частинах.

Читайте також: Український винищувач покаже у Британії нову програму вищого пілотажу

Як зазначають британські інструктори, важливо, щоб сержанти і прапорщики мали більше повноважень у прийнятті тактичних рішень на місцях. Збройні сили України активно працюють над впровадженням такої практики.

Фото: facebook.com/ukinukraine

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-