Британія вимагає від РФ негайно звільнити українських політв'язнів

Британія вимагає від РФ негайно звільнити українських політв'язнів

Укрінформ
У МЗС Британії глибоко занепокоєні станом здоров’я трьох українських політв’язнів, які голодують, - Олега Сенцова, Володимира Балуха та Еміра-Хусейна Куку, та закликають російську владу їх звільнити.

Про це повідомляється на сайті відомства.

«Ув’язнення цих людей та багатьох інших українців виглядає політично вмотивованими, і ми закликаємо владу Росії негайно їх звільнити», - заявив міністр у справах Європи сер Алан Данкан.

Міністр також висловив жаль з приводу того, що російська влада продовжує відмовляти у доступі міжнародним організаціям, які займаються моніторингом у місцях обмеження свободи, зокрема, у випадках, коли здоров’я ув’язнених погіршується.

Читайте також: Питання помилування Сенцова можуть вирішити за тиждень - адвокат

Як відомо, режисера Олега Сенцова затримали в окупованому Криму 10 травня 2014 року. У Росії йому пред'явили звинувачення в підготовці терактів, засудивши до 20 років позбавлення волі. 14 травня режисер оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнення всіх українських політв’язнів.

Активісту Володимиру Балуху дали три роки позбавлення волі із відбуванням покарання у виправній колонії загального режиму. "Суд" визнав його винним за ч. 2 ст. 321 КК РФ (дезорганізація діяльності установи, що забезпечує ізоляцію від суспільства). Балух продовжує безстрокове голодування, оголошене 19 березня 2018 року.

Кримський політв'язень Емір-Усеїн Куку, затриманий у лютому-квітні 2016 року в Ялті разом з іншими обвинуваченими у причетності до ісламської організації «Хізб ут-Тахрір», тримає голодування з 26 червня. 

Читайте також: Україна протестує через вироки окупантів Панову й Балуху

Всього в Росії й анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-