Нацрада оштрафувала

Нацрада оштрафувала "Інтер" на 4 мільйони

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оштрафувала телеканал "Інтер" на понад 4 млн грн за розпалювання ворожнечі концертом 9 травня "Победа. Одна на всех".

Така пропозиція після обговорення була винесена головою Національної ради Юрієм Артеменком і одноголосно підтримана її членами, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Слова ведучих концерту в умовах ведення проти України агресивної інформаційної війни не лише на її території, а й у світі мають подвійне, неоднозначне трактування. В умовах агресії та окупації, анексії частини території, що визнано світовим співтовариством, поширення судження, зокрема, "пусть иногда нам кажется, что все против нас, что мы в чужой стране", має маніпулятивний характер, спрямований на виокремлення окремих груп людей, та є такими, що розпалюють національну ворожнечу", - сказав Артеменко

Він зазначив, що, на погляд Національної ради, зроблені під час концерту висловлювання свідчать про наявність порушень ст. 6 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", ст. 28 Закону України "Про інформацію", і наслідком цього є підстави для застосування санкцій стягнення штрафу згідно з ч. 8 ст. 72 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", зокрема 25% розміру ліцензійного збору

Члени Нацради підтримали пропозицію визнати порушення і вирішили оштрафувати телеканал "Інтер" на 4 млн 46 тис. грн за розпалювання ворожнечі під час трансляції 9 травня концерту "Победа. Одна на всех", а також вказати телеканалу "Інтер" на неприпустимість порушень законодавства у подальшому. 

Це найбільша сума штрафу, призначена Нацрадою за час використання цієї санкції. Канал має сплатити штраф протягом 30 днів, якщо не оскаржить його в суді.

Заступник голови Нацради Уляна Фещук сказала, що Нацрада докладатиме всіх зусиль, щоб виграти справу в суді.

Читайте також: Сюмар запропонувала “Інтеру” демократичний формат вирішення питань

Рішення Нацрада ухвалила за результатами позапланової перевірки каналу, призначеної 11 травня. Перевірка Нацради підтвердила, що в ефірі телеканалу 9 травня під час трансляції концерту лунали наступні фрази ведучих: "Сегодня мы не можем позволить, чтобы улицы наших городов называли именами фашистских преступников, а их портреты безнаказанно проносили в факельных шествиях по нашей столице, где каждый метр полит кровью наших соотечественников"; "И пусть иногда нам кажется, что все против нас, что мы чужие в своей стране. Но это не так. Нас много. Нас сотни в этом зале и миллионы – перед экранами телевизоров".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-