Сюмар запропонувала “Інтеру” демократичний формат вирішення питань

Сюмар запропонувала “Інтеру” демократичний формат вирішення питань

Укрінформ
Телеканал "Інтер" має скоригувати свою редакційну політику, щоб не розпалювати ворожнечу в суспільстві, і працювати над цим в діалозі з Національною радою з питань телебачення і радіомовлення.

На цьому наголосила під час засідання Нацради голова Комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

При цьому, вона закликала топ-менеджмент телеканалу бути присутнім при розгляді проблемних питань, які його стосуються, "і давати відповіді предметно".

"Якщо ми не почнемо говорити про актуальні проблеми, то ви будете мати не тільки невдоволення громадськості, ви будете мати політичні акції. Щоб цього уникнути, треба налагоджувати політичний діалог. І цей діалог мусить відбуватися на майданчику незалежного регулятора. Чи ви готові прийти на наступне засідання і обговорити нюанси редакційної політики, пов'язані з фільмами, з висвітленням питань, пов'язаних із дітьми, для того, щоб знаходити спільні рішення? Ми не хочемо примушувати законодавчо це робити. Ми вважаємо, що саморегуляція - це той формат, який є нормальним європейським демократичним форматом. І це від вас залежить, щоб такі традиції були впроваджені в сфері регулювання телерадіомовлення в Україні. Щоб не було цього батога, а щоб ми всі розуміли, що несемо відповідальність за країну. Її дійсно треба зшивати, а не розпалювати різну ворожнечу між різними групами", - підкреслила Сюмар

Водночас вона подякувала Національній раді за проведення засідання, яке впродовж кількох тижнів відкладалося.  

"Це вкрай важливо, тому що заблокована рада - це інструмент тиску на телеканали в час початку виборчої кампанії, дебатів. І питання з підвішеними ліцензіями, і питання аналогу і цифри - це небезпечно для інформаційного простору України", - сказала голова Комітету ВР з питань свободи слова. 

Як повідомляв Укрінформ, 11 травня Нацрада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу "Інтер" у зв'язку трансляцією 9 травня концерту "Победа. Одна на всех", в якому були виявлені ознаки пропаганди та розпалювання ворожнечі.

Читайте також: Парубій сподівається, що поправку до закону про ВАС ухвалять у четвер

21 червня Нацрада вчетверте за останній місяць не змогла провести засідання у зв'язку з відсутністю кворуму. У порядку денному засідання 21 червня стояли питання щодо результатів перевірок телеканалів, зокрема "1+1" й "Інтеру", що були призначені у зв'язку з показом в ефірі фільмів з російськими акторами, які підтримують військову агресію РФ та заперечують територіальну цілісність України.

27 червня близько 20 активістів всеукраїнської мережі "Вільні люди" пікетували приміщення Нацради у зв'язку з можливим продовженням цифрової ліцензії телеканалу "Інтер", яке було внесене у порядок денний засідання регулятора. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-