Парубій сподівається, що поправку до закону про ВАС ухвалять у четвер

Парубій сподівається, що поправку до закону про ВАС ухвалять у четвер

Укрінформ
Голова ВР Андрій Парубій розраховує, що поправку до закону про Вищий антикорупційний суд депутати ухвалять вже у четвер. 

Про це Голова ВР сказав журналістам у кулуарах парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Вважаю, що завтра буде ключовим питанням порядку денного розгляд законопроекту №7441, яким передбачено внесення змін у правки до закону про Вищий антикорупційний суд. Знаю, що сьогодні має відбутися комітет і це нам відкриє можливість внести правку в закон №7441 і тим завершити питання про створення Вищого антикорупційного суду... Я сподіваюсь, що завтрашній день ми зможемо пройти успішно, результативно і завершити сесію, принаймні, її пленарну частину", - пояснив Парубій. 

Водночас він уточнив, що порядок денний на четвер навряд чи зазнає суттєвих змін.

Згідно з календарним планом, восьма сесія ВР триватиме до 13 липня. 

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада у четвер планує розглянути у другому читанні законопроект №7441, що передбачає внесення змін до Закону "Про судоустрій і статус суддів" у зв'язку з ухваленням закону про Вищий антикорупційний суд, яким пропонується врегулювати питання організації та діяльності ВАС і який має містити норму закону про Антикорупційний суд у частині апеляцій.

 21 червня Верховна Рада ухвалила за основу законопроект №7441, яким пропонується врегулювати питання організації та діяльності Вищого антикорупційного суду та гарантій діяльності його суддів.

Того ж дня ВР ухвалила Закон "Про утворення Вищого антикорупційного суду", яким запустила створення ВАС.

Читайте також: Гройсман закликав завтра проголосувати поправки до закону про ВАС

7 червня Рада ухвалила Закон "Про Вищий антикорупційний суд", яким визначаються засади організації та діяльності Вищого антикорупційного суду, спеціальні вимоги до суддів цього суду та гарантії їх діяльності.

Згідно з законом, ВАС здійснюватиме правосуддя у кримінальних провадженнях щодо злочинів, віднесених до його юрисдикції (підсудності), а також шляхом здійснення судового контролю за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб у таких кримінальних провадженнях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-