Гройсман закликав завтра проголосувати поправки до закону про ВАС

Гройсман закликав завтра проголосувати поправки до закону про ВАС

Укрінформ
Уряд закликає Верховну Раду завтра консолідуватися та проголосувати поправки до закону про антикорупційний суд.

Про це сказав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, презентуючи звіт уряду за перше півріччя цього року на засіданні Кабінету міністрів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дуже принципово, щоб український парламент зміг об'єднатися і проголосувати нову поправку до закону про антикорупційний суд. Антикорупційний суд дасть можливість усім бути в рівних умовах. Якщо ти скоїв злочин - ти отримаєш вирок, але якщо ти його не скоїв, то суд має тебе захистити", - сказав Гройсман.

Він наголосив, що наявність антикорупційного суду дасть можливість відновити справедливість. 

"Це дуже важливо, щоб був найвищий судовий захист справедливості в Україні", - зазначив Гройсман.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада у четвер планує розглянути у другому читанні законопроект №7441, що передбачає внесення змін до закону "Про судоустрій і статус суддів" у зв'язку з ухваленням закону про Вищий антикорупційний суд, яким пропонується врегулювати питання організації та діяльності ВАС і який має містити норму закону про Антикорупційний суд у частині апеляцій.

21 червня Верховна Рада ухвалила за основу законопроект №7441, яким пропонується врегулювати питання організації та діяльності Вищого антикорупційного суду та гарантій діяльності його суддів.

Того ж дня ВР ухвалила закон "Про утворення Вищого антикорупційного суду", яким запустила створення ВАС.

7 червня Рада ухвалила закон "Про Вищий антикорупційний суд", яким визначаються засади організації та діяльності Вищого антикорупційного суду, спеціальні вимоги до суддів цього суду та гарантії їх діяльності.  

Читайте також: Гройсман розповів як робота держкомпаній стане прозорішою

Після ухвалення активісти Центру протидії корупції звернули увагу на те, що в оприлюдненому документі міститься норма, яка дозволяє розглядати апеляції щодо уже відкритих справ у судах загальної юрисдикції, а не в антикорупційному суді. Антикорупціонери повідомили, що ця правка не була зачитана у сесійній залі перед голосуванням та не обговорювалася у профільному комітеті. Таким чином, закон уможливлює ситуацію, коли апеляції у справах Національного антикорупційного бюро, розгляд яких уже почався в загальних судах першої інстанції, розглядатимуться в обхід Вищого антикорупційного суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-