Гройсман розповів як робота держкомпаній стане прозорішою

Гройсман розповів як робота держкомпаній стане прозорішою

Укрінформ
Робота державних компаній після масового запровадження механізму роботи незалежних наглядових рад стане на сотні відсотків прозорішою.

Про це сказав Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, презентуючи звіт уряду за перше півріччя цього року на засіданні Кабінету міністрів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми вводимо новий механізм управління державними компаніями - це наглядові ради. Ми створили наглядову раду для Укрзалізниці, далі буде низка рішень щодо впровадження наглядових рад. Це буде означати, що ми на сотні відсотків зробимо прозорішою роботу державних компаній", - сказав Гройсман.

Він нагадав, що з липня впроваджується система малої приватизації, коли кожен бізнесмен в Україні, використовуючи систему ProZorro, зможе купити майно на конкурентних умовах.

"Ми ухвалили нове законодавство для приватизації. Ми у державне майно будемо залучати приватні інвестиції конкурентно, прозоро, без зловживань і корупції. В Україні буде більше роботи, нові технології. Крім того, за ці півроку ми змінили підходи до оренди державного майна. Це міцний антикорупційний крок", - зазначив Гройсман.

Читайте також: Мінфін поліпшив умови для вибірки коштів у рамках співпраці з ЄІБ

Як повідомлялося, Фонд державного майна України працює над підписанням договорів з авторизованими електронними майданчиками, що дозволить оголосити перші конкурси з продажу об'єктів малої приватизації вже найближчим часом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-