Переможці мовного конкурсу ім. Шевченка отримають стипендії Президента

Переможці мовного конкурсу ім. Шевченка отримають стипендії Президента

Укрінформ
Кабінет міністрів затвердив проект ропорядження Президента України, яким буде призначено стипендії для 39 переможців Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Тараса Шевченка. 

Відповідне рішення було прийнято у середу на засіданні Кабінету міністрів, повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки.

"Після підпису розпорядження Президентом переможці отримають стипендії в такому розмірі: учні шкіл – 1420 грн на місяць; студенти закладів вищої освіти І-ІІ р.а. – 1770 грн на місяць; студенти закладів вищої освіти ІІІ- ІV р.а., курсанти – 2600 грн на місяць. Стипендії будуть призначені на один рік", - йдеться у повідомленні.

Цього року мовно-літературний конкурс ім. Тараса Шевченка проходив уже ввосьме. Він проводився у 4 етапи, й у фінал конкурсу вийшло 772 учні та студенти. З них отримали дипломи І ступеня – 59 учасників; ІІ ступеня  – 128 учасників; ІІІ ступеня – 199 учасників.

Традиційно тим переможцям, які здобули Диплом І ступеня та набрали найбільше балів від конкурсної комісії, призначають 39 щорічних стипендій Президента України.

Читайте також: Вступна кампанія-2018: менше заяв і більше захисту

Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка проходить серед учнів 5-11 класів закладів загальної середньої та професійно-технічної освіти, студентів та курсантів закладів вищої освіти.

До змагань також активно долучаються учні та студенти з числа українців, які проживають за кордоном. Мовно-літературні змагання щорічно відбуваються у Канаді, Молдові, Італії, Іспанії, Індії, Бельгії, Ірані, Словаччині, Білорусі, Польщі, Йорданії, Туреччині.

За роки проведення конкурсу в ньому взяли участь понад 7 млн учнів та студентів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-