Кабмін має привести

Кабмін має привести "до спільного знаменника" закони про пільги – Геращенко

Укрінформ
Кабмін має зайняти більш активну позицію щодо діалогу з неурядовими організаціями і профспілками та провести моніторинг законодавства, що стосується пільг і виплат, запропонувавши його уніфікацію.

Про це заявила на своїй сторінці у Facebook перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко, коментуючи результати засідання Комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій, інвалідів. 

"Питання соціальних та пенсійних виплат, монетизації пільг ветеранам, питання отримання медичних послуг та інші мають бути предметом дискурсу, в першу чергу, уряду і профільних комітетів Верховної Ради України. В той же час треба визнати, що парламенти попередніх скликань наухвалювали талмуди нереалістичних, популістських законів, які ніколи не виконувалися через їх нереалістичність, непідкріпленість реальними бюджетними надходженнями. Закликала всіх відійти і відмовитися від популізму, висловила сподівання, що й уряд займе більш активну позицію щодо діалогу з неурядовими організаціями і профспілками, й проведе реальний моніторинг всього законодавства, що стосується пільг і виплат, й запропонує його уніфікацію", - написала вона.

Геращенко також повідомила, що задля врегулювання окремих питань, таких як заборгованість виплат зарплати шахтарям, підготувала депутатський запит.

“Також підтримала позицію комітету щодо необхідності створення Міністерства ветеранів, яке б комплексно вирішувало питання реінтеграції і реабілітації військових. Подібні міністерства у справах ветеранів вже довели ефективність роботи у США, Канаді, інших країнах. Очевидно, що сьогодні і Україні потребує центрального органу виконавчої влади, який забезпечуватиме формування та реалізацію політики держави у сфері соціального захисту ветеранів та учасників бойових дій”, - повідомила Геращенко.

Поруч з цим в ході засідання комітету було констатовано, що ряд питань потребують значних додаткових коштів, яких немає в бюджеті, а також потребують додаткового опрацювання Міністерством соціальної політики, Міністерством фінансів та Міністерством охорони здоров’я України, додала Геращенко.

Читайте також: Геращенко розповіла, чому саме вона вийшла до протестувальників

Як повідомляв Укрінформ, вранці у вівторок, 19 червня, близько двох тисяч ветеранів Афганської війни, силових структур розпочали на площі Конституції біля Верховної Ради акцію протесту з вимогою підвищити пенсії, повернути пільги, прирівняти до учасників бойових дій тощо.

Також біля Ради зібралися гірники з вимогою виплатити борги із зарплати та збільшити фінансування вугільної галузі.

Згодом між учасниками акцій та правоохоронцями сталася сутичка.

Перший заступник Голови Верховної Ради Геращенко вийшла до протестувальників під парламентом і запросила ініціативну групу на переговори.

У поліції заявили, що до лікарів за допомогою звернулися дві цивільні особи із незначними ушкодженнями, і 8 поліцейських, також із незначними тілесними ушкодженнями. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-