Геращенко розповіла, чому саме вона вийшла до протестувальників

Геращенко розповіла, чому саме вона вийшла до протестувальників

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко поінформувала в Раді про хід переговорів із мітингувальниками та подякувала співробітникам Національної гвардії, що не піддалися провокаціям і змогли утримати правопорядок біля парламенту.

Про це вона сказала у сесійній залі Верховної Ради, інформуючи про результати переговорів із протестувальниками, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я хочу подякувати Національній гвардії, яка втрималась від провокацій, і вдалося зберегти спокій біля Верховної Ради України», - зазначила Геращенко.

Окрім того, вона подякувала і організаторам протестних акцій під Радою за те, що все ж таки «це відбулося без тих провокацій, на які деякі політики і політикани дуже очікували».

Віце-спікер закликала уряд і парламент бути відкритими для спілкування.

Читайте також: Геращенко пообіцяла оголосити в Раді вимоги протестувальників

«В той же час ми маємо звернутися до всіх мітингувальників, щоб це спілкування відбувалось без провокацій задля вирішення питань», - наголосила Геращенко.

За її словами, у середу профільний комітет з питань ветеранів та соціальної політики із запрошенням міністрів на засіданні мають розглянути вимоги протестувальників, а міністри мають поінформувати, яким чином планується вирішити питання монетизації пільг, вирішення соціальних вимог протестувальників.

Геращенко зазначила, що переговори з мітингувальниками були проведені нею за дорученням Голови ВР Андрія Парубія.

Як повідомляв Укрінформ, вранці у вівторок близько двох тисяч ветеранів Афганської війни, силових структур розпочали на площі Конституції біля Верховної Ради акцію протесту з вимогою підвищити пенсії, повернути пільги, прирівняти до учасників бойових дій тощо. 

Також біля Ради зібралися гірники з вимогою виплатити борги із зарплати та збільшити фінансування вугільної галузі.

Згодом між учасниками акцій та правоохоронцями сталася сутичка. 

Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко вийшла до протестувальників під парламентом і запросила ініціативну групу на переговори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-