Освітні центри

Освітні центри "Донбас-Україна" і "Крим-Україна" розпочали роботу

Укрінформ
Освітні центри «Донбас-Україна» і «Крим-Україна» у понеділок, 4 червня , розпочали свою роботу і будуть працювати до 28 вересня.

Про це виконавчий директор ГО «Фонд «Відкрита політика», кандидат історичних наук Ірина Жданова повідомила на прес-конференції, інформує кореспондент Укрінформу.

«Освітні центри починають працювати 4 червня, сьогодні, і завершують роботу аж 28 вересня. Надзвичайно важливо те, що сьогодні всі прізвища з непідконтрольних територій шифруються і не передаються у відкритих джерелах. Спрощеною процедурою вступу можуть скористатися не тільки мешканці непідконтрольних територій, а й ті громадяни, які перебувають вздовж лінії зіткнення у Донецькій та Луганській областях», - сказала Жданова.

За її словами, через центри абітурієнти з окупованих територій можуть вступити до вишів за спрощеною процедурою.

Як наголосила в. о. директора департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки України Світлана Кретович, нині значно збільшилася кількість абітурієнтів, які бажають вступити у виші за спрощеною процедурою. «Але інформаційна блокада минулого та позаминулого року нам дуже завадила донести інформацію про те, що дуже чекають на цих дітей тут», - сказала вона.

Учасники прес-конференції звернули увагу на зміну дат, до яких потрібно подати документи вступникам з Криму та непідконтрольної частини Донбасу, що хочуть вступити на бюджет через освітні центри. 

«Я хочу зауважити, що повна інформація про усі освітні центри, про контактних осіб, адреси, усі телефони, Skype, Viber - усе це є на сайті Міністерства освіта та науки та на сайтах фонду «відкрита політика», - запевнила Кретович.

Читайте також: Абітурієнти з окупованого Криму мають проблеми з українською мовою – керівник ХДУ

Таким чином, вступ на бюджет на бакалавра (магістра медичного, ветеринарного чи фармацевтичного спрямування) для абітурієнтів з Криму та Севастополя: прийом документів - до 18-ї год. 20 липня, вступні іспити - до 23 липня, зарахування - до 12-ї год. 26 липня; для вступників з Донбасу - прийом документів до 18-ї год. 20 липня, вступні іспити до 26 липня, зарахування до 12-ї год. 7 серпня.

Вступ на бюджет на молодшого спеціаліста на базі 11-ти класів: для абітурієнтів з Криму та Севастополя - прийом документів - до 18-ї год. 1 серпня, вступні іспити - до 7 серпня, зарахування - до 12-ї год. 8 серпня; для вступників з Донбасу - прийом документів - до 18-ї год. 1 серпня, вступні іспити - до 7 серпня, зарахування - до 12-ї год. 14 серпня.

Вступ на бюджет на молодшого спеціаліста на базі 9-ти класів: для абітурієнтів з Криму та Севастополя - прийом документів - до 18-ї год. 14 липня, вступні іспити - до 22 липня, зарахування - до 12-ї год. 30 липня; для вступників з Донбасу - прийом документів - до 18-ї год. 14 липня, вступні іспити - до 22 липня, зарахування - до 12-ї год. 30 липня

Документи для вступу на контрактну форму навчання через освітні центри «Донбас-Україна» та «Крим-Україна» за всіма рівнями прийматимуться до 26 вересня.

Спрощена система вступу без необхідності складати ЗНО діятиме до тих вишів, на базі яких працюватимуть освітні центри. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-