Абітурієнти з окупованого Криму мають проблеми з українською мовою – керівник ХДУ

Абітурієнти з окупованого Криму мають проблеми з українською мовою – керівник ХДУ

Укрінформ
Випускники загальноосвітніх навчальних закладів анексованого Росією Криму, які вступають до ВНЗ на Херсонщині, не мають проблем зі складанням іспиту з історії України, хоча в Криму за російської окупації вчили зовсім іншу історію.

Про це розповіла кореспондентові Укрінформу виконувачка обов'язків ректора Херсонського державного університету Наталія Тюхтенко.

"З історії України немає проблем. Вони складають (іспит - ред.), як і всі інші наші студенти, хоч їх навчали (у Криму - ред.) іншої історії", - зазначила Тюхтенко.

Водночас, за її словами, абітурієнти з Криму мають проблеми зі знанням державної мови, використання якої на півострові "владою" всіляко обмежується. "У них є проблема з українською мовою. Але поступово вони навчаються", - сказала в.о. ректора ХДУ.

За її словами, наразі в Херсонському державному університеті навчається близько 150 студентів із Криму.

Читайте також: На Херсонщині кількість студентів з окупованого Криму зростає

Що ж до спеціальностей, яким віддають перевагу у ХДУ кримські студенти, то це психологія, економіка, правознавство, менеджмент, філологія, іноземні мови, спеціальності культури та мистецтва, педагогічні та інші спеціальності, повідомила Тюхтенко.

Як повідомляв Укрінформ, 1 червня у Херсонському державному університеті відбувся захід у межах дня відкритих дверей закладів вищої освіти України, на базі яких створені освітні центри "Донбас-Україна" та "Крим-Україна". До Херсона приїхали запрошувати до себе на навчання випускників з тимчасово окупованих територій загалом представники 35 закладів вищої освіти України. Такі самі дні відкритих дверей відбулись у п'ятницю ще у двох містах України - Сєверодонецьку та Маріуполі.

За даними облдержадміністрації, у закладах вищої освіти на Херсонщині навчається наразі   близько 200 кримчан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-