Україна заборонила ще три книги з РФ через

Україна заборонила ще три книги з РФ через "імперські доктрини"

Укрінформ
Державний комітет телебачення і радіомовлення не дав дозвіл на ввезення з території держави-агресора ще трьох видань, які містять ознаки пропаганди імперських геополітичних доктрин.

Про це повідомляє прес-служба комітету.

"Експерти визнали, що книги Сергія Васильєва "На разломе двух времен" (видавець ТОВ "Альпина Паблишер", м. Москва), Тима Скоренка "Изобретено в России: История русской изобретательной мысли от Петра І до Николая ІІ" (видавець ТОВ "Альпина нон-фикшн", м. Москва) та Олексія Волкова "Шаги Командора" (видавець: ТОВ "Видавництво "Е", м. Москва) містять матеріали, що пропагують державу-агресора, імперські геополітичні доктрини, які передбачають об'єднання народів навколо держави-агресора, її державної мови, культури, панівної релігійної конфесії. На підставі негативного висновку експертної ради Держкомтелерадіо з питань аналізу та оцінки видавничої продукції голова комітету Олег Наливайко підписав наказ про надання відмови ТОВ "ЯКАБУ ТРЕЙД" та ТОВ "Форс Україна" у видачі дозволу на ввезення цих книжок", - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, уродженець Горлівки, екс-голова ради директорів "Рамблера" Сергій Васильєв у своїх нотатках зневажливо пише про державний суверенітет України та українську символіку, книга "Шаги Командора" Олексія Волкова, що змальовує події XVII століття, просякнута ідеями "руського міра" і стилістикою путінських пропагандистів - якщо мова про Україну, то обов'язково "бандерівська" тощо, чергова спроба фальсифікувати українську історію спостерігається у книзі Тима Скоренка "Изобретено в России: История русской изобретательной мысли от Петра І до Николая ІІ", де автор називає Софійський собор у Києві найстарішою російською будівлею, до російських винахідників відносить Ігоря Сікорського і навіть винахідника бджолиного вулика Петра Прокоповича.

Водночас в Держкомтелерадіо повідомляють, що на ці видання експортери надали і позитивні відгуки рецензентів. Зокрема, позитивні рецензії на книги Т. Скоренка та С. Васильєва написав доцент Кропивницького інституту приватного вищого навчального закладу "Університет сучасних знань" В. Шумейко, а рецензію на книгу О. Волкова надав професор політології Національного університету "Києво-Могилянська академія" О. Дем'янчук. Держкомтелерадіо вкотре закликає рецензентів уважніше ознайомлюватися зі змістом видань, які вони рекомендують до ввезення.

Читайте також: Україна може ввести санкцій для видавців з РФ, які “штампують” пропаганду

Як повідомили в комітеті, станом на 29 травня 2018 року суб'єктам господарювання видано дозволи на ввезення 15 955 найменувань видавничої продукції з території держави-агресора й тимчасово окупованих територій України. Водночас надано 51 відмову у видачі дозволів на підставі негативних висновків експертної ради. Ще 534 відмови надано у зв'язку з поданням суб'єктами господарювання не в повному обсязі пакетів документів, необхідних для одержання дозволу, або виявлення у поданих документах недостовірних відомостей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-