Україна може ввести санкцій для видавців з РФ, які “штампують” пропаганду

Україна може ввести санкцій для видавців з РФ, які “штампують” пропаганду

Укрінформ
Державний комітет телебачення і радіомовлення ініціює перед Кабінетом міністрів запровадження економічних санкцій до юридичних осіб Російської Федерації, що систематично продукують і поширюють видання антиукраїнського змісту. 

Про це Укрінформу повідомили в прес-службі комітету.

Як зазначається, упродовж 2015 - 2018 років Держкомтелерадіо здійснює постійний моніторинг сфери книгорозповсюдження з метою виявлення друкованої продукції, зміст якої суперечить українському законодавству. За результатами моніторингу складено Перелік книжкових видань, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України, пропаганду насильства, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини. 

"До Переліку, який оприлюднено на офіційному веб-сайті Держкомтелерадіо, внесено 172 видання, випущених 35 видавництвами. З-поміж інших чітко виокремлюються видавництва, у діяльності яких випуск літератури антиукраїнського змісту посідає помітне місце і має систематичний характер. Це, зокрема, такі російські видавництва, як "Алгоритм", "Книжный мир", "Центрполиграф", "Эксмо", "АСТ", "Вече", - йдеться в повідомленні. 

У Держкомтелерадіо також інформують, що моніторингом виявлено значну кількість веб-сайтів, які пропонують до продажу вищезазначену літературу у паперовому або електронному вигляді та надають можливість прочитання цих книг у режимі онлайн.

Читайте також: В Україні реформували майже дві сотні друкованих ЗМІ

"З метою захисту національних інтересів, національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України та відповідно до статті 5 Закону України  "Про санкції" Держкомтелерадіо пропонує винести на розгляд Ради національної безпеки та оборони України пропозиції щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до юридичних осіб Російської Федерації, які продукують та поширюють на території України видавничу продукцію антиукраїнського змісту", - зазначають в комітеті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-