Рух

Рух "Під контролем" виявив факти підкупу напередодні виборів до ОТГ

Укрінформ
Активісти руху проти політичної корупції "Під контролем" виявили факти підкупу виборців напередодні виборів до ОТГ, які відбудуться 29 квітня

Про це повідомляє Інтернет-видання "Мост".

"Такі порушення зафіксовано у Волинській, Дніпропетровській, Запорізькій, Кіровоградській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Херсонській, Хмельницькій та Чернівецькій областях", - сказано в публікації.

Зокрема, у Знам'янському районі Кіроворградської області у Дмитрівській сільській ОТГ представники ВО "Батьківщина" обіцяють від 100 до 200 грн. винагороди за голосування за кандидата на голову ОТГ. Інформацію було передано в СБУ. Правоохоронці затримали автомобіль, на якому ймовірно розвозили кошти.

У Олександрійському та Знам'янському районах в Новопразькій селищній ОТГ представники ВО "Батьківщина" залучили агітаторів, які роздавали агітаційну продукцію даної політсили, пропонували виборцям винагороду в розмірі від 400 до 800 грн та складали відповідні списки. За тиждень до виборів агітатори почали розносити кошти у розмірі 200 грн в кожне домоволодіння (згідно списків). 25-26 квітня було зафіксовано роздачу по 100 грн особам, які планують голосувати вдома. Дані про осіб, які розносили кошти, передані Нацполіції та СБУ.

Також повідомляється, що в Любашівському районі Одеської області в Любашівській селищній ОТГ представники Партії ВО «Батьківщина» пропонують по 600 грн за голос, обіцяючи виплату в три етапи.

Читайте також: Ліки, курчата та алкоголь: КВУ розповів, чим підкуповують українців на виборах в ОТГ

Така ж ситуація спостерігається і в Окнянській селищній ОТГ Окнянського району Одеської області.

У Заставнінській міській ОТГ Чернівецької області представники партій Народний рух України, Радикальна партія Олега Ляшка та Самопоміч роздають продуктові набори орієнтовно на суму 300 грн.

У Новорайській сільській ОТГ Бериславського району Херсонської області представники Аграрної партії ходять по дворам населеного пункту та пропонують продуктову допомогу (еквівалент - 200 грн).

Крім того, у Торчинській селищній ОТГ Луцького району Волинської області представники Аграрної партії України організували масову роздачу потенційним виборцям курчат та комбікорму.

У Новоукраїнській сільській ОТГ Більмацького району Запорізької області представники ВО "Батьківщина" та Радикальної партії О.Ляшка роздають продуктові набори.

Також продуктові набори роздають агітатори Радикальної партії у Лозно-Олександрівській селищній ОТГ Білокуракинського району Луганської області.

У Олександрівській селищній ОТГ Олександрівського району Донецької області за підтвердженою інформацією, яка засвідчена працівниками СБУ, представники Партії "Наш Край" роздають по 400 грн кожному виборцю, а представники ВО "Батьківщина" - медикаменти.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю, 29 квітня, у 40 об'єднаних територіальних громадах (ОТГ) в 17 областях України відбудуться перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-