Ліки, курчата та алкоголь: КВУ розповів, чим підкуповують українців на виборах в ОТГ

Ліки, курчата та алкоголь: КВУ розповів, чим підкуповують українців на виборах в ОТГ

Укрінформ
Спостерігачі Комітету виборців України (КВУ) повідомили про більш як 20 фактів підкупу виборців під час перших місцевих виборів 29 квітня. Вибори призначено в 40 об’єднаних громадах.

Про це повідомляє Комітет виборців України. 

"Підкуп зафіксовано у більшості об’єднаних громад. Зокрема, в Одеській, Волинській, Луганській, Запорізькій, Полтавській, Рівненській, Кіровоградській, Чернівецькій областях. Як правило підкуп здійснювався через надання виборцям певних товарів чи послуг безкоштовно або за пільговою ціною. При цьому в окремих громадах мала місце пряма роздача грошових коштів", - зазначається у повідомленні.

У Тернопільській, Одеській, Дніпропетровській, Волинській, Харківській областях правоохоронцями відкрито кримінальні провадження за фактом підкупу виборців. Зокрема, на Одещині співробітниками прокуратури виявлено факти підкупу в місті Кілія (центр Кілійської ОТГ). За даними слідства, схема підкупу передбачала оману виборців та укладання безоплатних угод з кандидатом для проведення агітації, а згодом голосування за певних осіб в обмін на грошову винагороду в розмірі 600 грн.

Читайте також: "БПП "Солідарність" обурена масовою скупкою голосів на виборах до місцевих ОТГ

Роздачу товарів та продуктових наборів зафіксовано у 9 об’єднаних громадах. Зокрема, в Запорізькій області (Новоукраїнська ОТГ, Михайлівська ОТГ, Олександрівська ОТГ, Степананівська Перша ОТГ), Волинській (Торчинська ОТГ), Луганській (Лозно-Олександрівська ОТГ), Рівненській (Олександрійська ОТГ), Херсонській (Новорайська ОТГ) та Чернівецькій (Заставнівська ОТГ). На Волині кандидати роздавали виборцями курчат і комбікорм, на Запоріжжі – будівельні матеріали та дрова, на Луганщині – медикаменти, на Буковині та Рівненщині – продукти харчування і алкогольні напої.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-