ЄСПЛ за три роки забов'язав Україну виплатити €48 мільйонів

ЄСПЛ за три роки забов'язав Україну виплатити €48 мільйонів

Укрінформ
Європейський суд з прав людини за період з 2014 року до кінця 2017 року розглянув позовів проти України на суму 2,34 млрд євро.

Про це зазначив заступник міністра юстиції України - Уповноважений у справах Європейського суду з прав людини Іван Ліщина, інформує прес-служба Мін'юсту. 

"За період з 2014 по кінець 2017 року Європейський суд з прав людини розглянув позовів проти України на суму 2,34 млрд євро. Завдяки послідовній та аргументованій позиції захисників Міністерства юстиції суд зобов'язав Україну виплатити за цими справами усього 48 млн євро. Економія становить 2,29 євро млрд, або понад 98% від заявлених позивачами сум", - заявив Ліщина.

Читайте також: Більшість боргів за рішеннями ЄСПЛ назбиралися за часів Януковича – Мін'юст

При цьому, інформують у прес-службі, держава у особі Мін'юсту почала в судовому порядку стягувати кошти, витрачені на сплату за рішенням ЄСПЛ, з реальних винуватців.

Нині, як зазначається, вже подано 199 позовів про відшкодування збитків державі до установ та підприємств, які порушили права українських громадян. Загальна сума цих позовів перевищує 1 мільярд гривень.

У Мін'юсті також повідомляють, що позови майже на 68 млн грн вже задоволені, інші перебувають на стадії розгляду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-