Геращенко обурена, що поліція ставила на коліна активістів під Радою

Геращенко обурена, що поліція ставила на коліна активістів під Радою

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко  заявила, що правоохоронці мали право затримувати людей під Верховною Радою  із застосуванням сили, але принижувати їх - неправильно.

Про це Геращенко написала у Facebook.

"Але я не можу сприймати ці фото, де людей тримають на колінах (про кого б не йшлося) .... Затримувати правопорушників із застосуванням сили - це зрозуміло й це право поліції . Затримувати і принижувати - це неправильно й також перекреслює справедливі дії поліції", - написала вона.

Геращенко наголосила, що завдання  правоохоронних органів і силових структур - профілактика злочинів і правопорушень. 

"Але не можна принижувати людей, навіть якщо вони підозрюються в скоєнні злочину. Гідність, права людини - це цінності, які є фундаментальними", - написала перший віце-спікер.

Вона наголосила, що критично ставиться до наметового містечка й депутатів, які його розбили й "мучили Київ 6 місяців".

Читайте також: Газова криза: Геращенко нагадала ЄС, що перекрити "Північний потік" так само не складно

"Це імітація протесту і вакханалія. Я засуджую провокаторів, які нападали на Нацполіцію 27 лютого, які били люлей 17 жовтня, й переконана, що мають бути притягнуті до кримінальної відповідальності ті, хто зберігав гранати, зброю й вибухові пристрої в центрі столиці, створюючи загрозу киянам, випадковим перехожим у Маріїнці",  - написала Геращенко.

Вона також зауважила, що за знайдені правоохоронцями зброю, гранати, наркотики, мають нести відповідальність й "організатори цього шабашу, в тому числі недоторкані".

Як повідомляв Укрінформ, 3 березня на підставі ухвали суду поліція проводить слідчі дії на території наметового містечка по вул. Грушевського біля парламенту. Як зазначили в поліції, процесуальні дії тривають в рамках кримінальних проваджень, які розслідуються слідчими столичної поліції. Саме на їхню вимогу і був забезпечений доступ правоохоронців на територію наметового містечка.

Водночас за опір поліції було затримано понад 100 осіб. Постраждали 6 мітингувальників та 4 поліцейських. 

Крім того, за даними поліції, під час слідчих дій на території наметового містечка під Верховною Радою вилучено 9 гранат РГД-5, запали, «коктейлі Молотова» та 5 димових мін.

Перші намети біля парламенту встановили 17 жовтня, під час акції на підтримку так званої Великої політичної реформи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-