Закон про житлові права дітей-сиріт із ОРДЛО опублікували  в

Закон про житлові права дітей-сиріт із ОРДЛО опублікували в "Голосі України"

Укрінформ
Закон про зміни до деяких законів України щодо захисту житлових прав дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа опубліковали в офіційному парламентському виданні «Голос України».

Закон набирає чинності 27 березня поточного року.. 

«Закон набирає чинності через місяць з дня його опублікування, крім пункту 2 цього розділу, який набирає чинності з дня опублікування цього закону. Кабінету міністрів протягом місяця з дня опублікування цього закону: привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим законом; забезпечити прийняття нормативно-правових актів, необхідних для реалізації цього закону», - йдеться у тексті документа.

Зокрема, в 2 пункті закону наголошується, що діти-сироти та діти, позбавленні батьківського піклування, які досягли 16 років та перебувають на обліку внутрішньо переміщених осіб, мають право зараховуватися на облік громадян, які потребують поліпшення житлових умов, і соціальний квартирний облік за місцем їх обліку як внутрішньо переміщених осіб.

Окрім цього, документ вимагає внесення змін до закону «Про охорону дитинства», «Про житловий фонд соціального призначення», «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб».

Читайте також: В'язнів у ОРДЛО під дулами автоматів заганяють до банд бойовиків

Закон 2279–VIII “Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту житлових прав дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа» Верховна Рада ухвалила 8 лютого 2018 року 255 голосами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-