У Києві освятили територію, де побудують Меморіал Героїв Небесної Сотні

У Києві освятили територію, де побудують Меморіал Героїв Небесної Сотні

Укрінформ
У Києві відбулося освячення території, де планують побудувати Національний меморіальний комплекс героїв Небесної Сотні - Музей Революції Гідності.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На освяченні були присутні близько двох сотень людей, зокрема родичі Героїв Небесної Сотні, а також представники націоналістичних сил, які зібрались на алеї Героїв Небесної Сотні, щоб вшанувати пам'ять загиблих учасників Революції Гідності.

Крім того, на території майбутнього меморіалу відбулася панахида за загиблими героями.

Як повідомляв Укрінформ, 15 лютого на Майдані Незалежності відкрилася виставка конкурсних проектів в номінації "Меморіал Героїв Небесної Сотні", на якій було анонімно представлені 9 конкурсних проектів, поданих на конкурс з різних країн світу, в тому числі з України.

Читайте також: Презентували проект-переможець у номінації "Меморіал Героїв Небесної Сотні"

Сьогодні було підбито підсумки конкурсу. Згідно з рішенням міжнародного журі конкурсу, переміг проект, створений командою зі Львова, молодими архітекторами Іриною Волинець і Марією Процик.

З 22 лютого оригінали конкурсних проектів у номінації "Меморіал Героїв Небесної Сотні" будуть представлені в Будинку архітектора у Києві. Виставка триватиме до 22 березня.

Сьогодні в Україні - День Героїв Небесної Сотні. Він відзначається щорічно 20 лютого згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року "Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні".

Небесною Сотнею називають загиблих у Києві під час подій Революції Гідності у грудні 2013-го - лютому 2014 року. Тоді загинули 98 людей. Всього загиблими під час Революції Гідності вважаються 108 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-