Україна і Південна Корея планують взаємне визнання водійських посвідчень

Україна і Південна Корея планують взаємне визнання водійських посвідчень

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що наразі продовжується робота по взаємному визнанню водійських посвідчень з Південною Кореєю. 

Про це він сказав після зустрічі з міністром внутрішніх справ та безпеки Південної Кореї Кім Бу Кіума, повідомляє Урядовий портал.

«У координації з міністром закордонних справ Павлом Клімкіним проводимо підготовку до завершальних переговорів по безвізу і взаємному визнанню водійських посвідчень з Південною Кореєю», - зазначив Аваков.

Як повідомлялось, 17 березня минулого року Кабінет міністрів затвердив Угоду між урядами України та Італії про взаємне визнання та обмін водійських посвідчень.  Аваков наголосив, що нова Угода не скасовує норму закону, згідно з якою українці в Італії, а італійці в Україні не мають права користуватися національними водійськими посвідченнями понад рік після отримання офіційної реєстрації. Однак тепер обмін буде здійснюватися без теоретичного і практичного іспитів і, відповідно, без витрат на їх оплату, які становили від 600 до 1000 євро.

Читайте також: У Харкові суд взяв під варту копів-хабарників з можливістю застави у 500 тис.

Українсько-італійська Угода про взаємне визнання прав передбачає, що громадяни України, які легально проживають в Італії, і громадяни Італії, які легально проживають в Україні, зможуть обміняти свої національні водійські посвідчення на аналогічні документи країни проживання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-