У Харкові суд взяв під варту копів-хабарників з можливістю застави у 500 тис.

У Харкові суд взяв під варту копів-хабарників з можливістю застави у 500 тис.

Укрінформ
Червонозаводський районний суд Харкова обрав міру запобіжного заходу для обох копів-хабарників з можливістю застави у розмірі 500 тис. грн кожному.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Червонозаводський райсуд Харкова задовольнив клопотання прокуратури щодо обрання міри запобіжного заходу для обох затриманих на хабарництві патрульних поліцейських - до речі, лейтенантів поліції - та призначив кожному тримання під вартою або внесення застави у розмірі 500 тис. грн", - зазначила Дубовик.

Читайте також: У Харкові група патрульних організувала схему вимагання грошей у водіїв

За її словами, клопотання прокуратури пов"язані з ризиком переховування від слідства, знищення або приховування доказів, незаконного впливання на свідків, перешкоджання слідству.

"Суд також відсторонив обох лейтенантів від виконування службових обов"язків на час досудового розслідування", - додала Дубовик.

Читайте також: На Одещині на хабарі погорів начальник Арцизького відділу поліції

Як повідомляв Укрінформ, вночі 15 січня двох патрульних викрили "на гарячому" під час передачі їм понад 20 тис. грн. Ще одному патрульному повідомлено про підозру. Задокументована низка фактів отримання грошей членами групи.

Встановлено, що патрульні отримували хабарі від водіїв за непритягнення до відповідальності за нібито порушення правил дорожнього руху. Також встановлено факти службового підроблення - поліцейські незаконно видавали громадянам, які не мали водійського посвідчення, підроблений тимчасовий дозвіл на право управління транспортним засобом. Лейтенанти залучили до пособництва таксиста, який і знаходив водіїв-"порушників". Вирішується питання щодо притягнення таксиста до кримінальної відповідальності.

Кримінальне провадження розпочато за ч. 3 ст. 368, ч. 1. ст. 366 КК України (вимагання та отримання неправомірної вигоди, службове підроблення).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-