Нацрада оштрафувала чотири супутникові телеканали за мовчання

Нацрада оштрафувала чотири супутникові телеканали за мовчання

Укрінформ
На чотири супутникові телеканали Національною радою з питань телебачення і раідомовлення накладено штрафи через неусунення  виявлених порушень, які полягають у тому, що ліцензіати не ведуть мовлення.

Відповідні рішення були ухвалені на засіданні Нацради, повідомляє прес-служба регулятора. 

"Це телеканали "С К" - ТОВ "ТРК "Соціальна країна", м. Київ; "ТВі" - ТОВ "Інфо24", м.Київ; "Право TV" - ТОВ "ТРК Право ТВ", м.Київ,  і "STAR cinema" - ТОВ "Стар медіа ТБ", м.Київ", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за ці порушення до телекомпаній уже застосовувалася санкція "оголошення попередження", їх зобов’язали усунути порушення і привести свою діяльність у відповідність до вимог чинного законодавства.

Повторні моніторинги, проведені регуляторним органом у листопаді 2017 року, засвідчили, що телерадіокомпанії і далі не мовлять. Це є порушенням частини сьомої статті 27 та пункту а) частини першої статті 59 Закону України "Про телебачення і радіомовлення". 

Читайте також: Мовні квоти на ТБ: Нацрада пропонує скоротити перехідний період

Крім того, не вдалося провести позапланові перевірки ТОВ "ТРК "Соціальна країна" і ТОВ "Інфо24", оскільки організації не розміщені за адресою, вказаною в ліцензіях. Це є порушенням пункту 4.2 інструкції про порядок здійснення перевірок. 

Відсутність мовлення свідчить про те, що ліцензіати не виконали рішення Національної ради щодо усунення порушень. Зазначене стало підставою для застосування санкції "стягнення штрафу" згідно з частиною дев’ятою статті 72 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" у розмірі 5% суми ліцензійного збору. Таким чином, мовники мають сплатити по 17 708,10 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-