Ігор Козловський розповів про тортури в полоні бойовиків

Ігор Козловський розповів про тортури в полоні бойовиків

Відео
Укрінформ
Звільнений з полону бойовиків ОРДЛО вчений Ігор Козловський розповів, що в полоні його били і приставляли до голови зброю.

Про це він розповів в ефірі телеканалу "112 Україна".

Козловський зазначив, що бойовики нібито знайшли у нього вдома дві гранати і вимагали визнати, що ці боєприпаси належать йому. Він додав, що такі "бесіди" супроводжувалася тортурами і побоями.

"Це в основному (було - ред.) побиття, били якимось предметом, я не бачив чим, у мене був мішок на голові. Це тривало кілька годин. Крутили "російську рулетку", приставляли до скроні пістолет, спускали курок. Вони весь час вимагали, щоб я визнав, що це мої боєприпаси", – розповів Козловський.

Читайте також: Україна спробує прискорити другу хвилю звільнення заручників - Геращенко

Він додав, що під час побиття, практично втрачав свідомість.

"Оскільки я не міг бачити, я слухав. Слухав свою біль, як закипає кров, тому що йде велика концентрація на серце. Серце починає битися з перебоями. Це було на межі. Вони кричали: "це русский мир прийшов", "тебе б'є русский мир", – зазначив вчений.

Читайте також: Ігор Козловський про два роки полону: Це був жах, свавілля і фантасмагорія

Козловський також розповів про те, як потрапив у полон до бойовиків. За його словами, в той день він був вдома з сином-інвалідом.

"Мене затримали близько двох годин дня, коли я вийшов платити за комуналку і винести сміття. Там стояла машина МДБ. Вони підійшли, запитали документи, сказали, що "вас запрошують на бесіду буквально 20 хвилин". Ці "20 хвилин" розтягнулися майже на два роки. Я довго не знав, в якому стані син, мені не говорили про нього, швидше за все, спеціально, додатковий психологічний тиск", – додав Козловський.

Нагадаємо: вчений Ігор Козловський разом з ще 73 українцями був звільнений з полону бойовиків 27 грудня. Пізніше Козловський заявив, що перебування в полоні у бойовиків негативним чином позначилося на його здоров'ї, у зв'язку з чим він змушений проходити реабілітацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-