Україна спробує прискорити другу хвилю звільнення заручників - Геращенко

Україна спробує прискорити другу хвилю звільнення заручників - Геращенко

Укрінформ
Українська сторона на переговорах Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі докладе всіх зусиль, аби друга хвиля звільнення заручників відбулася якнайшвидше.

Про це повідомила представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ, перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко у Facebook

"Для українських представників у Мінській гуманітарній підгрупі (де працюють також В.Медведчук й залучені як експерти омбудсмен В.Лутковська та представники СБУ) пріоритетами на 2018 рік буде звільнення всіх незаконно утримуваних з тюрем ОРДЛО і активізація роботи з пошуку і ідентифікації зниклих безвісти. Ми докладемо всіх зусиль, аби друга хвиля звільнення заручників відбулася якнайшвидше, готові в цьому питанні до серйозних компромісів", - написала Геращенко.

Вона висловила сподівання, що позитив першої хвилі звільнення, важливий і для всіх учасників Мінських груп, і для “нормандського формату”, сприятиме прискоренню другої хвилі.

Геращенко поінформувала, що вже на першій цього року зустрічі в Мінську порушить питання про звільнення затриманих бойовиками "ДНР” підлітків, яких і досі утримують у донецькому СІЗО.

"На моє глибоке переконання, в рамках Мінських груп всі сторони, в тому числі ОБСЄ, мають активно вимагати їх звільнення", - акцентувала вона.

Читайте також: Геращенко розповіла, як у Мінську домовлятимуться про пошук зниклих безвісти

Як повідомлялося, 27 грудня на Донбасі відбулося масштабне звільнення заручників - з окупованої території повернулися 73 українці. У числі українців, звільнених із полону бойовиків на Донбасі, - "кіборги" та інші українські бійці, громадські активісти та волонтери, а також вчений-історик Ігор Козловський.

Водночас на окупованій території Донбасу в заручниках ще залишаються 103 українці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-