Геращенко розповіла, як у Мінську домовлятимуться про пошук зниклих безвісти

Геращенко розповіла, як у Мінську домовлятимуться про пошук зниклих безвісти

Укрінформ
Україна під час перемовин у Мінську наполягатиме на створенні експертної групи із залученням представників Російської Федерації, Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) для пошуку зниклих безвісти і ексгумації тіл загиблих на Донбасі.

Про це повідомила у Facebook член гуманітарної підгрупи у Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі (ТКГ) Ірина Геращенко.

 "Ми будемо наполягати на створенні механізму за участі України, РФ і МКЧХ із запрошенням представників ОРДЛО задля пошуку зниклих безвісти і ексгумації тіл загиблих. Це має бути аполітична група, з експертів і без політики - задля виконання важливої гуманітарної місії", - написала Геращенко.

На її переконання, тема залучення МКЧХ до пошуку зниклих має стати однією з тем для "нормандського формату", оскільки підтримка лідерів цих країн серйозно сприяла розблокуванню звільнення заручників. 

Читайте також: Геращенко вірить, що звільнення політв’язнів Кремля розблокують у 2018-ому

Геращенко відзначила активну роль МКЧХ в супроводі звільнення законно утримуваних в українських тюрмах і незаконно утримуваних в ОРДЛО. За її словами, окрім відвідин тюрем, особистого спілкування й супроводу процедури передачі, МКЧХ сприяв у вирішенні інших важливих технічних і логістичних питань.

 "Під час операції звільнення були присутні й представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, що також важливо. Й від ОБСЄ ми також чекаємо більш активної, в рамках їх мандату, позиції і щодо відвідин тюрем, і щодо звільнення заручників, і дотримання Мінських угод", - резюмувала член гуманітарної підгрупи ТКГ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-