Глава Укроборонпрому каже, що борг Миколаївському заводу - не його провина

Глава Укроборонпрому каже, що борг Миколаївському заводу - не його провина

Заява
Укрінформ
Генеральний директор "Укроборонпрому" Роман Романов заявив, що заборгованість із виплати заробітної плати на Миколаївському суднобудівному заводі склалася через відсутність відшкодування з бюджету коштів за утримання ракетного крейсеру "Україна".

Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті концерну.

"Заборгованість по зарплаті склалася через те, що завод не отримував відшкодування коштів за утримання ракетного крейсеру та самостійно за свій рахунок тримав "Україну" на плаву з лютого 2015 року. В результаті державна заборгованість склала – 61 млн грн", - зазначив Романов.

Водночас він запевнив, що до Кабміну були відправлені ряд листів та проектів рішень з детально прописаними пропозиціями дієвого вирішення цієї проблеми, але відповіді концерн так і не отримав.

"Укроборонпром", у відповідності до Статуту, який був затверджений Кабінетом міністрів, не має права перерозподіляти кошти між підприємствами-учасниками. Якщо забрати кошти з інших підприємств оборонної промисловості, таких як "Антонов", "ХКМБ ім. Морозова", "Завод ім. Малишева" або ДАХК "Артем" та інших – Україна залишиться без літаків, танків та іншого озброєння", - наголосив Романов.

Читайте також: Гройсман порадив керівнику Укроборонпрому писати заяву на звільнення

У цьому контексті він закликав "не шукати "цапів-відбувайлів", а приймати "якісні рішення", які, на його думку, дозволять згенерувати потенціал довкола вирішення проблем "Миколаївського суднобудівного заводу" та промислових підприємств України в інших галузях.

Як повідомлялося раніше, Прем’єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні уряду у середу порадив керівнику Укроборонпрому Роману Романову написати заяву на звільнення через заборгованість по виплаті зарплати працівникам  Миколаївського судноремонтного заводу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-